Filtriranje

Hidrolati

Hidrolati ili cvjetne vodice su nusproizvodi kod destilacije eteričnih ulja, iako neki proizvođači izvode destilaciju samo u svrhu dobivanja vrhunskih hidrolata.

Za hidrolate se može reći da imaju slično djelovanje kao i eterično ulje biljke iz koje su proizašli, ali puno blaže.
Kaže se da je hidrolaterapija homeopatija aromaterapije, što znači da je djelovanje blago, ali ipak učinkovito. Većina hidrolata su primjereni za djecu i starije, bolesne osobe.

Iako se pretežno koriste u kozmetičke svrhe, kao tonici za lice, njihova upotreba je puno šira od toga. U Francuskoj, kolijevci aromaterapije, hidrolati se piju, koriste se u akupunkturi, grgljaju se, dodaju se hrani...Naravno, da bi hidrolate primjenjivali na takve načine, morate biti sigurni da koristite proizvod visoke kvalitete, ispravno skladišten, bez ikakvih dodataka.

Oshadhi hidrolati se steriliziraju fitracijom kroz filtar s porama veličine 200 nm (0,2 μm), te se tako uklanjaju sve bakterije i spore. Pune se direktno nakon filtracije u sterilnoj sobi i time se osigurava da kupcu stigne sterilan hidrolat.

Oshadhi hidrolati ne sadrže ni alkohol ni konzervanse, a do krajnjeg kupca dolaze u originalnoj (staklenoj) ambalaži, čime je na minimum svedena mogućnost mikrobiološke kontaminacije do koje učestalo dolazi prilikom pretakanja sirovina iz većih pakiranja u manja. Pakiranje u staklenu ambalažu dodatno osigurava zaštitu kvalitete proizvoda.

Dodatno, gotovo svi Oshadhi hidrolati u Njemačkoj su registrirani kao začinski ekstrakti za piće (food grade). Kako ta mogućnost u našem zakonodavstvu nedostaje, ova informacija je izostavljena na hrvatskim deklaracijama (Oshadhi tiska naljepnice na svojim proizvodima na jezicima zemalja uvoznika).

KUPLJENE HIDROLATE TREBATE DRŽATI U HLADNJAKU!

90,00 kn (PDV uključen)  
Bušin je hidrolat odabira kod njege kože s borama, a možete ga koristiti kao tonik, kao sastavni dio kreme ili maske za lice od gline.

99,00 kn (PDV uključen)  
Hidrolat čajevca je antiseptik, protugljivičnog, protuvirusnog i protubakterijskog djelovanja. U kozmetici se pretežno koristi kod problematične kože s aknama.

90,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Hidrolat geranija izvrstan je za njegu svih tipova kože, djeluje balansirajuće i adaptogeno kod masne, suhe, problematične i osjetljive kože. Djeluje kao dobar ovlaživač svih tipova kože. Zbog protuupalnih odlika dobar je kod opekotina od sunca i uboda insekata, a kako na kožu djeluje rashađujeće...

119,00 kn (PDV uključen)  
Hidrolat hamamelisa djeluje adstrigentno, primjenjuje se kod kože s proširenim porama. Pogodan je za sve tipove kože, ali najviše za masnu i miješanu kožu.

75,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Hidrolat ljekovite kadulje klasik je u prirodnoj kozmetici i fititerapiji. Najjači je adstrigens među hidrolatima. Idealan je za njegu mješovite i masne kože, ali i za tretiranje bora i ožiljaka. Svoju primjenu pronalazi i u proizvodima za njegu kose i vlasišta. Potiče rast kose i daje joj...

90,00 kn (PDV uključen)  

Izrazito protuupalno djelovanje, umiruje oštećenu i osjetljivu kožu.


90,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Hidrolat kamilice je jedan od najboljih hidrolata "za sve". Vrlo blag, protuupalnog i umirujućeg djelovanja, te kao takav prikladan za bebe.

80,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Hidrolat lavanda smiruje osjetljivu i oštećenu kožu.

75,00 kn (PDV uključen)  
Hidrolat matičnjaka je vrlo blag i nježan hidrolat, pa se koristi i za njegu novorođenčadi. Djeluje protuupalno i jak je antioksidans, pa se koristi kod ekcema, dermatitisa, nadraženosti kože, opekotina, kao i za njegu suhe, zrele kože.

90,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Mirta kemotip 1,8-cineol se može koristiti kao kompresa za upaljene i osjetljive oči, te kao prva pomoć kod alergijskog rinitisa.

90,00 kn (PDV uključen)  
Neroli se koristi za njegu mješovite i masne kože. U svim mješavinama daje prepoznatljivu parfemsku notu cvijeta naranče.

85,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Svestrani hidrolat koji ima primjenu kod njege kože i čišćenja organizma.

90,00 kn (PDV uključen)  
Bugarska ruža se prvo ističe svojim prekrasnim cvjetnim mirisom, pa ovaj hidrolat vole koristiti svi koje žele osjetiti taj dodir mirisnog luksuza. Namijenjen je suhoj i zreloj koži.

90,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Iako je pogodan za sve tipove kože, hidrolat ružmarina verbenona se naročito preporuča za njegu mješovite kože.

90,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Hidrolat izbora za čišćenje jetre i detoksifikacije cjelokupnog organizma. U njezi kože, koristi se kod oštećene kože.

90,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Sprečava nastajanje hematoma; regenerira i zacjeljuje kožu.

80,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Timijan linalol, puno blaži od kemotipa timol, djeluje antibakterijski pa se koristi za kožu sklonoj bakterijskim infekcijama (akne i prištići).

60,00 kn (PDV uključen)  
Na stanju
Sok aloa vera 10:1 se koristi kao dodatak tonicima, kremama i losionima. Potiče obnovu i zacjeljivanje kod svih tipova kože. Naročito je pogodan za regeneraciju oštećene kože.