Filtriranje

Hidrolati

Hidrolati ili cvjetne vodice su nusproizvodi kod destilacije eteričnih ulja, iako neki proizvođači izvode destilaciju samo u svrhu dobivanja vrhunskih hidrolata.

Za hidrolate se može reći da imaju slično djelovanje kao i eterično ulje biljke iz koje su proizašli, ali puno blaže.
Kaže se da je hidrolaterapija homeopatija aromaterapije, što znači da je djelovanje blago, ali ipak učinkovito. Većina hidrolata su primjereni za djecu i starije, bolesne osobe.

Iako se pretežno koriste u kozmetičke svrhe, kao tonici za lice, njihova upotreba je puno šira od toga. U Francuskoj, kolijevci aromaterapije, hidrolati se piju, koriste se u akupunkturi, grgljaju se, dodaju se hrani...Naravno, da bi hidrolate primjenjivali na takve načine, morate biti sigurni da koristite proizvod visoke kvalitete, ispravno skladišten, bez ikakvih dodataka.

Oshadhi hidrolati se steriliziraju fitracijom kroz filtar s porama veličine 200 nm (0,2 μm), te se tako uklanjaju sve bakterije i spore. Pune se direktno nakon filtracije u sterilnoj sobi i time se osigurava da kupcu stigne sterilan hidrolat.

Oshadhi hidrolati ne sadrže ni alkohol ni konzervanse, a do krajnjeg kupca dolaze u originalnoj (staklenoj) ambalaži, čime je na minimum svedena mogućnost mikrobiološke kontaminacije do koje učestalo dolazi prilikom pretakanja sirovina iz većih pakiranja u manja. Pakiranje u staklenu ambalažu dodatno osigurava zaštitu kvalitete proizvoda.

Dodatno, gotovo svi Oshadhi hidrolati u Njemačkoj su registrirani kao začinski ekstrakti za piće (food grade). Kako ta mogućnost u našem zakonodavstvu nedostaje, ova informacija je izostavljena na hrvatskim deklaracijama (Oshadhi tiska naljepnice na svojim proizvodima na jezicima zemalja uvoznika).

KUPLJENE HIDROLATE TREBATE DRŽATI U HLADNJAKU!