Uvjeti korištenja stranice

Opći uvjeti korištenja

Internet stranice na domeni www.oshadhi.hr u daljnjem tekstu: stranice ili Stranice, vlasništvo su tvrtke Terra Organica d.o.o., Antuna Bauera 16, Zagreb, Hrvatska (u daljnjem tekstu: Terra Organica ili Vlasnik). Korištenjem bilo kojeg dijela navedenih stranica i svih njihovih dijelova i povezanih web stranica automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja, zajedno sa svim izmjenama i dopunama donesenim od strane Vlasnika u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave.

Dokumenti objavljeni na našim stranicama ne smiju se kopirati osim u slučaju da se kopije koriste za nekomercijalnu i osobnu uporabu. Uz poštivanje navedenog ograničenja, kopiranje je dozvoljeno samo uz navođenje svih zadržanih napomena i upozorenja o autorskim pravima, drugih upozorenja o vlasništvu bilo koje vrste, te svih ograničenja od odgovornosti koja su na ovim stranicama navedena. Strogo je zabranjeno izdavati, digitalno reproducirati ili dijeliti sadržaje sa ovih stranica, osim ukoliko imate pismeno odobrenje Vlasnika. Nije dozvoljeno mijenjati, kopirati, distribuirati, prikazivati, objavljivati ili na bilo koji drugi način prenositi ili prodavati bilo koju informaciju, uslugu ili proizvod koji se objavljuje na ovim stranicama bez izričite suglasnosti Vlasnika. Stranice www.oshadhi.hr smijete pregledavati u Vašem pregledniku, snimiti ih ili kopirati na Vaše računalo i koristiti isključivo za osobnu uporabu.

Vi pristajete na to da nećete koristiti ove stranice u zakonom nedozvoljene svrhe, kao ni protivno gore navedenim uvjetima.

Materijali na ovim Stranicama zaštićeni su autorskim pravima i svaka neovlaštena uporaba bilo kojeg materijala na ovim Stranicama može predstavljati povredu zakona o autorskim pravima, trgovačkim znakovima i sličnih zakona.

Sadržaji na ovim Stranicama vlasništvo su tvrtke Vlasnika stranice i/ili odgovarajućih autora/vlasnika sadržaja. Sadržaji koji nisu u vlasništvu Vlasnika Stranice, koriste se uz odobrenje njihova autora/vlasnika te će na zahtjev autora/vlasnika bit povučeni sa stranica.

Terra Organica d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za sadržaje koje pregledavate na ovim stranicama u smislu informatičke sigurnosti (kompjuterski virusi, crvi ili drugi destruktivni mediji), te za eventualnu štetu ili gubitak na vašoj opremu, software-u, podacima ili drugim predmetima koji bi mogli nastati zbog pristupa, pregledavanja, korištenja ovih Stranica, ili preuzimanja materijala sa Stranica ili stranica treće strane.

Terra Organica d.o.o. izrađuje, ali ne kontrolira ove internet stranice i nije odgovorno za pouzdanost sadržaja i informacija na njima.

U slučaju povrede bilo kojih od navedenih Uvjeta, Vaše ovlaštenje za uporabu ovih Stranica automatski prestaje te sve eventualno učitane ili tiskane materijale dužni ste odmah uništiti.

Tvrtka Terra Organica d.o.o. jedina ima pravo izmjene sadržaja na ovim stranicama. Vlasnik te Autor i administrator Stranice zadržavaju pravo promjena navedenih uvjeta korištenja Stranica i drugih uvjeta poslovanja bez prethodne najave.

Zaštita privatnosti

Obvezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima te informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Smilje i bosilja odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Osobne podatke koje nam proslijedite korištenjem ovih Stranica, odnosno interaktivnim formama za prikupljanje podataka koje se nalaze na ovim Stranicama (registracija, newsletter, poklon bonovi, knjiga gostiju i sl.), koristit ćemo isključivo u skladu s dalje navedenim odredbama.

Ostalu komunikaciju ili materijale koje nam pošaljete, kao što su pitanja, komentari, prijedlozi, ocjene proizvoda i sl. nećemo tretirati kao povjerljive, te ćemo s njima slobodno raspolagati i objavljivati na našim Stanicama.

Zabranjeno je slati na Stranice ili sa Stranica, te na mail adrese Terra Organice d.o.o. bilo kakve materijale:
1. koji su prostački, nemoralni, uvredljivi, pornografski, rasistički, diskriminirajući, bogohulni, povjerljivi, privatni ili svi oni koji bi mogli izazvati neugodnosti;
2. za koje nisu prikupljene potrebne dozvole, certifikati i sl.;
3. koji sadrže ili ohrabruju ponašanje koji bi se smatralo kriminalom, ili potiču ilegalne akcije za područje Republike Hrvatske i svih ostalih zemalja svijeta.

Materijal takve vrste će Vlasnik ili pobrisati ili prijaviti nadležnim organima.

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

U slučaju da nam putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na našim stranicama šaljete osobne informacije, kao što su Vaša adresa, telefonski broj, e-mail adrese i slične identifikacijske informacije, sve Vaše podatke čuvat ćemo u skladu s ovim dokumentom o zaštiti privatnosti.

Vaše podatke nećemo javno dijeliti niti ustupati trećim osobama, nećemo ih učiniti dostupnima javnosti i služit će za zaštitu i u svrhu našeg poslovanja.

Vaše osobne podatke dobivene putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na ovim stranicama, možemo koristiti da bismo Vas povremeno obavijestili o novostima i promjenama koje se tiču naših usluga i poslovanja.

Najstrože je zabranjeno korištenje i upisivanje tuđih osobnih podataka!

Zadržavamo pravo da dobivene informacije te Vaše kontakt podatke ustupimo lokalnim i međunarodnim zakonodavnim službama ukoliko to bude potrebno.

Prikupljanje i korištenje statističkih podataka

Svaki put kada posjetite našu stranicu, mi prikupljamo tehničke podatke koji se odnose na računalo s kojeg pristupate našoj stranici. Te tehničke informacije uključuju informacije kao što su IP adresa Vašeg računala, operativni sustav koji koristite, web preglednik koji koristite za posjet našim stranicama, tko je Vaš internet provider, URL lokaciju s koje dolazite i URL lokaciju na koju ste otišli s naše stranice, te vrijeme koje ste proveli na našoj stranici. Ove informacije koristimo kako bismo bolje razumjeli kako se naša internet stranica koristi.

Zadržavamo pravo da neke od ovih informacija podijelimo s našim poslovnim partnerima ili objavimo u javnosti. Npr. možemo prikazati broj dnevnih posjeta na našoj stranici našim partnerima kako bismo im pružili mogućnost oglašavanja na našoj stranici.

Informacije koje bismo mogli prikazati u javnosti ili našim poslovnim partnerima neće sadržavati Vaše osobne podatke niti podatke na temelju kojih bi Vas netko mogao kontaktirati ili identificirati.

Stranice treće stranke

Druge internet stranice koje sadrže linkove, oglasne bannere ili tekstove koji vode na našu stranicu, a nisu kontrolirane od strane Smilja i bosilja, ne podliježu pravima navedenima u ovom dokumentu o zaštiti privatnosti. Vlasnik Stranice ne može se držati odgovornim za način korištenja osobnih podataka koji su prikupljeni na tim drugim stranicama.

Ove Stranice mogu sadržavati linkove na stranice drugih tvrtki ili osoba. Ti linkovi su samo za Vašu informaciju, a Vlasnik, kao ni Autor i administrator Stranice ne snose odgovornost za točnost informacija ili sadržaj tih stranica. Ako koristite linkove koje vode na stranice drugih tvrtki, s time napuštate naše Stranice.

Vlasnik, kao ni Autor i administrator Stranice ne podržava i ne daje nikakve izjave o njima, kao ni o bilo kojim informacijama, uslugama ili proizvodima koji se ondje nalaze, ili bilo kojim rezultatima koji se mogu dobiti njihovom uporabom.

Ako odlučite ostvariti pristup na bilo koju od Internet stranica trećih strana koje su povezane s ovim stranicama, to činite u potpunosti na vlastitu odgovornost.

Sigurnost stranica

Naše internet stranice održavaju se redovito i nastoje se zaštititi od svakog neovlaštenog korištenja. Iako koristimo sigurnosne mjere kako bi Vaši osobni podatci bili u potpunosti zaštićeni, imajte na umu da uvijek postoji određeni rizik te da neovlaštene osobe ili aplikacije mogu zaobići sigurnosne zapreke te presresti svaku aktivnost na našim internet stranicama kako bi oštetiti i Vas i nas.

Vlasnika Stranice ne može se držati odgovornim za kriminalna djela trećih osoba ili aplikacija proizvedenih od strane trećih osoba osim ako se ne ustanovi da s njima postoji direktna veza.

Zadržavamo pravo da s vremena na vrijeme modificiramo, proširujemo ili skraćujemo ovaj dokument o zaštiti privatnosti. Promjene u ovom dokumentu o zaštiti privatnosti uvijek će biti javno objavljene na našim internet stranicama.

Terra Organica d.o.o. te administrator i održavatelj Stranica nisu odgovorni za bilo kakvi štetu ili gubitak nanesen korisnicima stranica ili trećoj osobi (uključujući izravne, neizravne, posljedične gubitke ili štete; ili bilo kakve gubitke dobiti, profita, informacija, podataka, ugovora, novaca, posla, poslovnih odnosa i sl.) uzrokovan korištenjem ovih Stranica ili stranica vezanih na našu Stranicu (uključujući i materijale na navedenim Stranicama).

Dostupnost stranica

Stranice su dostupne 24 sata na dan, svaki dan. Vlasnik nije odgovoran za bilo koji razlog nedostupnosti ovih stranica, u bilo koje vrijeme. Stranice mogu biti privremeno nedostupne i bez prethodne najave u slučaju pada sustava, održavanja ili popravaka, ili zbog razloga koji su izvan naše kontrole.

Zadržavamo pravo nedostupnosti stranica ili nemogućnosti naručivanja proizvoda iz našeg web dućana za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora. Obavezujemo se da će sve narudžbe poslane prije tog perioda biti obrađene i poslane, te da će obavijest o godišnjem odmoru i nemogućnosti naručivanja biti poslana svim registriranim kupcima.

Korištenje tekstova ili savjeta

Informacije o proizvodima u našem web dućanu su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta, propisivanje terapije, postavljanje dijagnoze ili uputa o korištenju pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda kao takvih.

Ove informacije NISU medicinski savjeti.

Terra Organica d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način Vi koristiti informacije na našim stranicama. Uvijek se morate savjetovati sa vašim terapeutom ili liječnikom prije početka bilo kojeg tretmana, kao i ukoliko imate pitanja, nejasnoća ili želite saznati više informacija o vašem medicinskom problemu.

Terra Organica d.o.o. na ovim stranicama ne daje medicinske savjete kao ni savjete za postavljanje dijagnoze ili terapije Vaših problema. Informacije sadržane na ovim stranicama nisu medicinski savjeti te kao takvi nemaju namjeru sugerirati Vam donošenje bilo kakvih medicinskih, pravnih ili financijskih odluka.

Oshadhi eterična ulja, biljna ulja, hidrolati, sinergije i prorodna kozmetika iz ponude našeg web dućana su sirovine, te uz njih ne dolazi uputstvo za upotrebu. Za sve poteškoće obratite se svom liječniku.

Tekstovi koji sugeriraju oralno uzimanje biljnih ulja, eteričnih ulja, hidrolata i sličnih proizvoda informativne su i edukativne prirode i ni na koji način ne služe kao prijedlozi terapije.

Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići.

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije sa za to kvalificiranim medicinskim osobljem.

Sva roba koju prodajemo je ispravno skladištena u originalnim bočicama. Rok trajanja koji je označen na ambalaži vrijedi jedino ako se ispravno skladišti, kako je označeno na deklaraciji. Svi proizvodi se mogu razlikovati u boji, mirisu i konzistenciji, ovisno o usjevu. Lot je označen na ambalaži.

Kod svih biljnih ulja nakon nekog vremena postoji mogućnost mirisa užeglosti zbog tankog sloja ulja koji ostaje na čepu ili navoju boce prilikom korištenja. Taj miris ne označava užeglost cjelokupnog sadržaja boce. Molimo ako osjetite miris užeglosti, izlijte malu količinu biljnog ulja u čistu staklenu čašu i tada provjerite da li je ulje oksidiralo.

Održavajte navoje na grlu bočica čistim!
Kod eteričnih ulja nečisti navoji (posljedica kapanja i izlijevanja eteričnih ulja po grlu) mogu uzrokovati nemogućnost otvaranja čepa (međučep se slijepi s grlom). Nakon svakog korištenja ulja, grlo pobrišite čistom papirnatom maramicom.

Kod biljnih ulja nečisti navoji (posljedica kapanja i izlijevanja biljnih ulja po grlu) mogu uzrokovati nemogućnost otvaranja čepa (međučep se slijepi s grlom). Također, tanki sloj biljnog ulja na grlu može brzo užegnuti i tako se može osjetiti užegli miris ulja, koji ne označava užeglost cjelokupnog sadržaja boce. Nakon svakog korištenja ulja, grlo pobrišite čistom papirnatom maramicom.

Terra Organica d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za točnost, vjerodostojnost ili starost informacija koje možete pronaći na ovim stranicama.

Korištenje naših proizvoda – mjere predostrožnosti

Eterična ulja su vrlo snažnog djelovanja i mogu biti opasna ako se ne koriste ispravno.

Uvijek se držite preporučenih doza. U nedoumici, nemojte koristiti naše proizvode prije savjetovanja s nama ili sa stručnim aromaterapeutom i/ili medicinskim osobljem. Eterična ulja uvijek koristite u malim količinama i uz oprez.

U slučaju da želite pokloniti neki proizvod kupljen u našem web dućanu, ili ga pustiti u daljnju prodaju, obavezno uz poklonjeni/prodani proizvod morate priložiti način korištenja, način skladištenja i mjere predostrožnosti.

Eterična ulja se ne smiju koristiti na sluznici, očima ili na području oko očiju. U slučaju da eterično ulje dospije u oko ili sluznicu, obilato isprati vodom i javiti se liječniku.

Eterična ulja uvijek držite izvan dohvata djece.

Neka eterična ulja mogu izazvati reakcije na osjetljivoj koži. Većina eteričnih ulja se mora razrijediti u biljnom ulju prije korištenja. Obavezno prije svakog korištenja eteričnog ulja ili mješavine eteričnih ulja (nerazrijeđenih ili razrijeđenih u biljnom ulju) napravite test osjetljivosti na unutrašnjosti podlaktice – na malo područje namažite ulje/mješavinu u tankom sloju i pričekajte najmanje 24 sata da provjerite da li nastaju reakcije. Ukoliko se reakcija pojavi (crvenilo, svrbež, oteklina, peckanje i slično), nemojte koristiti to ulje/mješavinu.

Neka ulja su fototoksična (bergamot, grejp, lavanda itd.). Nemojte ih nanositi na kožu (same ili razrijeđene u biljnom ulju) prije izlaganja UV zrakama (prirodno sunce ili solarij).

Neka eterična ulja mogu imati snažna negativna djelovanja: hepatotoksičnost, neurotoksičnost, abortivnost, nefrotoksičnost itd. Prije svakog korištenja eteričnog ulja konzultirajte se sa stručnim aromaterapeutom ili medicinskim osobljem.

Trudnice, dojilje, djeca mlađa od 3 godine, te ozbiljno bolesne ili stare osobe trebaju koristiti eterična ulja i/ili njihove mješavine uz oprez i uz obavezno savjetovanje sa stručnim aromaterapeutom ili medicinskim osobljem.

Strogo se zabranjuje unos eteričnih ulja injekcijama.

U slučaju dišnih alergija, izbjegavati direktno udisanje eteričnih ulja.

Kombiniranje upotrebe eteričnih ulja i hidrolata tijekom konvencionalne terapije lijekovima je dozvoljeno jedino uz prethodnu konzultaciju i preporuku stručnog aromaterapeuta ili medicinskog osoblja.

Za svaku vrstu terapije eteričnim uljima, savjetujte se sa stručnim aromaterapeutom ili medicinskim osobljem.